(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
nejlepší Langoše
Potřebné ingredience
1 kg polohrubé mouky, 10 dkg droždí, 1/2 l mléka, 1 zakysaná smetana, 1 vejce, 3 lžičky soli
Postup přípravy
Z droždí si připravíme kvásek a spolu s ostaníma ingrediencema vypracujeme vláčné těsto.Pokud se lepí přidáme trochu mouky (může se stát, záleží na kys. smetaně kterou použije (i mě se někdy stane).Mísu s těstem dáme do sáčku nebo překryjeme folií a dáme uležet do lednice, nejlépe přes noc.
Poté z těsta odebíráme malé bochánky a vyválíme na placku, kterou ještě rukou natáhneme do stran, tak aby byla tenká (nám víc chutná).Připravený langoš vložíme do rozpáleného oleje a z obou stran opečeme do zlatova.
Hotové potíráme rozetřeným česnekem s olivovým olejem, tatarkou,kečupem a sypeme sýrem.Nám chutná i s nivou.
Těsto vydrží v lednici i 3 dny, tak si je na druhý den můžete udělat třeba nasladko.Přeji dobrou chuť a věřím,že se budete olizovat až za ušima.
Poté z těsta odebíráme malé bochánky a vyválíme na placku, kterou ještě rukou natáhneme do stran, tak aby byla tenká (nám víc chutná).Připravený langoš vložíme do rozpáleného oleje a z obou stran opečeme do zlatova.
Hotové potíráme rozetřeným česnekem s olivovým olejem, tatarkou,kečupem a sypeme sýrem.Nám chutná i s nivou.
Těsto vydrží v lednici i 3 dny, tak si je na druhý den můžete udělat třeba nasladko.Přeji dobrou chuť a věřím,že se budete olizovat až za ušima.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Market77
(upraveno)
4. 10. 2010, 8:20
, bezva recept, moje první langoše - výborné, jen jsem si naivně myslela, že z půl kila mouky to mé rodince stačí . Mar
kiara
(upraveno)
29. 10. 2010, 22:43
@Market77
Omlouvám se za pozdní odpověď. U nás jsou langoše v oblibě, ale ne u mě, protože na mě vždy zbude smažení. Já dělám vždy z kila a pozvu celou rodinu. Manžel tyhle langoše miluje.